Η ξεχωριστή Άνδρος

Γνώρισε ένα νησί διαφορετικό από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια

Η Άνδρος

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και η μικρή απόσταση που την χωρίζει από το λιμάνι την Ραφήνας την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή για όσους αποζητούν ένα καταφύγιο κοντά στην Αθήνα. Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις και συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα τρεχούμενα νερά. Αυτές οι αντιθέσεις κάνουν την Άνδρο να διαφέρει από τα υπόλοιπα άγονα και βραχώδη νησιά των Κυκλάδων.

Τα αξιοθέατα στην Άνδρο είναι εξαιρετικά σημαντικά και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο νησί. Το νησί αριθμεί πολλά μουσεία, κάστρα, πύργους, φάρους και μνημεία ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής αξίας. Η Άνδρος αποτελεί ένα από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα λιθόστρωτα. Η πιστοποίηση καθιστά την Άνδρο έναν από τους κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Η Άνδρος έχει μακρόχρονη και σημαντική θρησκευτική ιστορία και παράδοση. Τα αξιοσέβαστα μοναστήρια στην Άνδρο την καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς στον Ελλαδικό χώρο. Η ακτογραμμή της Άνδρου είναι βραχώδης με συνολικό μήκος περίπου 176 χλμ. και διαθέτει περισσότερες από 100 παραλίες εξαιρετική ομορφιάς με ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά.

Η ξεχωριστή Άνδρος

“Η Άνδρος διαθέτει περισσότερες από 100 παραλίες με διάφορα χαρακτηριστικά. Είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει!”

Τα 4 κεντρικά σημεία της Άνδρου

Η Άνδρος είναι ένα μεγάλο νησί και πέρα από τα πολλά χωρια και περιοχές που μπορείς να επισκεφθείς διαθέτει 4 κεντρικούς οικισμούς.

Χώρα | Η πρωτεύουσα του νησιού

Κτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να “κόβει” τη θάλασσα στα δυο. Η χερσόνησος από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Χώρα της Άνδρου οδηγεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και τη θάλασσα.

Γαύριο | Το λιμάνι της Άνδρου

Η Άνδρος έχει σαν κεντρικό λιμάνι το Γαύριο. Η πύλη του νησιού είναι κτισμένη στο μυχό του απάνεμου φυσικού όρμου στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπατσί, 32 χλμ. από την Χώρα και 45 χλμ από το Κόρθι.

Μπατσί | Το γραφικό ψαροχώρι

Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη παραλία, με πολλά ξενοδοχεία, μπαράκια, ταβέρνες και έντονη νυχτερινή ζωή. Η απάνεμη παραλία Μπατσί με την ψιλή άμμο είναι πλήρως οργανωμένη και αποτελεί πολύ καλή λύση για τις οικογένειες.

Κόρθι | Ο Όρμος ή Γιαλός

βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Άνδρου, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους που σχηματίζουν οι Γερακώνες και η Ράχη. Ο οικισμός πλαισιώνεται μοναδικά από τη θέα των περισσοτέρων γύρω χωριών. Στην περιοχή δεσπόζει το κάστρο της Φανερωμένης (Πάνω Κάστρο).

Ο Αφανής Ναύτης στην Άνδρο

Επιλέξτε τύπο δωματίου

Studio Sea View στην Άνδρο

Studio με Θέα Θάλασσα

Ένα ευρύχωρο Studio (30τ.μ)
Φιλοξενεί 1-3 άτομα

Studio Sea View στην Άνδρο

Διαμέρισμα με Θέα Κήπο

Οικογενειακό Διαμέρισμα (40τ.μ)
Φιλοξενεί 1-4 άτομα

Studio Sea View στην Άνδρο

Studio με Θέα Κήπο

Μικρό αλλά ζεστό (25τ.μ)
Φιλοξενεί 1-2 άτομα

Κλείσε τη διαμονή σου τώρα!

Είμαστε στην διάθεση σας, για να σας εξυπηρετήσουμε & να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση για το νησί & την διαμονή σας στην Άνδρο.